
بله، این باور باستانی که عسل طبیعی باعث تقویت حافظه، هوش و تمرکز میشود با مدارک علمی روبهرشدی مورد تأیید قرار گرفته است.
خواص مصرف عسل برای تقویت حافظه
ابتدا تحقیقی پنج ساله را مورد بررسی قرار میدهیم که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۸ توسط دانشکده پزشکی دانشگاه بابیلون در عراق انجام شد و به بررسی تأثیر عسل در جلوگیری از تنزل شناختی و زوال عقل پرداخت. ۲۸۹۳ نفر از شرکتکنندگان در این آزمایش که بالای ۶۵ سال سن داشتند، به طور تصادفی انتخاب شدند و مورد بررسی قرار گرفتند، ۲۲۹۰ نفر از این افراد سالم و ۶۰۳ نفر مبتلا به زوال عقل خفیف بودند.

در این تحقیق تقریباً نیمی از افراد به طور روزانه عسل و نیمی دیگر عسلنما دریافت میکردند. یافتههایی که در سال ۲۰۰۸ به دست آمد شگفتانگیز بود. مجموعاً ۴۸۹ نفر از این افراد به زوال عقل مبتلا شدند و از این میان ۳۹۴ نفرشان از گروهی بودند که عسلنما دریافت ميکردند و فقط ۹۵ نفرشان از گروهی بودند که عسل دریافت میکردند. این تفاوت مبتلایان در این دو گروه از نظر آماری چشمگیر بود.
محققان به این نتیجه رسیدند که افرادی که به صورت روزانه عسل مصرف میکنند به میزان کمتری در معرض ابتلا به زوال عقل هستند. به باور آنها عسل دارای آنتیاکسیدانهای طبیعی و خواص درمانی است که میتواند از تنزل عملکردهای شناختی و زوال عقل جلوگیری کند و سیستم کولینرژیک مغز و گردش خون آن را بهبود ببخشد.
همچنین تحقیقات دیگری نشان دادهاند خواص پلیفنل عسل میتواند با استرس اکسایشی مقابله کند، سیستم دفاعی آنتیاکسیدانی سلولهایمان را بازیابی کند و در نتیجه به بهبود مشکلات حافظه کمک کند. برای مثال تحقیقی از آرژانتین در رابطه با ترکیبات شیمیایی عسل نشان داد که عسل به ساخت و توسعه سیستم عصبی مرکزی کودکان کمک میکند و میتواند باعث کاهش استرس، تقویت حافظه، یادگیری و عملکرد ذهنیشان در آینده شود.
با افزایش سن زنان، شاهد کاهش هورمون استروژن در بدنشان هستیم که میتواند تأثیری منفی روی یادگیری زبانی و حافظهشان داشته باشد. در سال ۲۰۱۱، تحقیقی ۱۶ هفتهای از دانشگاه سینز مالزی به این یافته رسید که زنانی که یائسه شدهاند و عسل دریافت میکنند شاهد بهبود در تمرکز و قدرت حافظهشان هستند.
رفع فراموشی و تقویت حافظه با مصرف عسل
۱) دو قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان شیر یا آب جوشیده ولرم حل کنید و پس از صبحانه بنوشید.
۲) ۵۰ گرم زنجبیل را بکوبید و هر روز در دو نوبت، یک قاشق چایخوری از آن را با یک قاشق مرباخوری عسل مخلوط کنید و بخورید.
۳) ۱۰ گرم کندر را بکوبید و هر روز پس از صبحانه نیم قاشق چایخوری از آن را با یک قاشق غذا خوری عسل مخلوط کنید و بخورید.
۴) برای تقویت حافظه و برطرف نمودن فراموشی ۵۰ گرم سیاه دانه و ۵۰ گرم خردل را ساییده و در ۵۰۰ گرم عسل مخلوط نموده، روزی ۲ قاشق مرباخوری میل شود.
مصرف عسل طبیعی باعث تقویت حافظه می شود!
متأسفانه امروزه شکر کلمهای نامطبوع است و دلیل آن استفاده بیش از اندازه از شکرهای تصفیه شده از جمله شربت ذرت با فروکتوز بالا است، ترکیبی که یکی از بدترین انواع شکرهای فرآوری شده است و ارتباط مستقیمی با مشکلاتی همچون چاقی، دیابت و ناراحتیهای قلبی دارد.
عسل معمولاً به سرعت با شکر مرتبط میشود و به دلیل دید بدی که نسبت به شکر وجود دارد عسل نیز همانقدر بد به نظر میآید. با این حال اگر بدانیم شکر منبع اصلی انرژی بدنمان است و سوخت ضروری مغز است بیشتر به این فکر میکنیم که چه نوع قندی را وارد بدن و مغزمان کنیم.